22 ביוני 2014 – 23:07 | אין תגובות

מצורפת ההזמנה למפגש המשפחות הקרוב שייערך ביום ראשון, ה-6 ליולי 2014.
 המפגש יתקיים בבי”ח איכילוב בשעות 16.00 עד  18.00.
 במסגרת המפגש יוצגו:

הצוות המקצועי של היחידה להפרעות תנועה בבית חולים איכילוב, בראשות דר’ טניה גורביץ ודר' אלונה גד, …

המשך קריאה »
מה אפשר לעשות היום?

בריאות טובה היא הנכס החשוב ביותר של האדם. מה אנחנו יכולים לעשות בשביל עצמנו!

מחלת הנטינגטון

מאמרים, קישורים ורשימת אתרים אשר מהווים מקור לידיעת ולימוד על חלת ההנטינגטון

סיפורים אישיים

חולים ובני משפחותייהם מספרים על ההתמודדות עם המחלה.

עדכונים מחקריים

פרסומים של מחקרים חדשים, מאמרים מעניינים בתחום חקר מחלת ההנטינגטון ועוד.

תמיכה ופעילות בעמותה

פעולות העמותה, תמיכה בחולים, כינובים וכנסים.

ראשי » דפי קשר, תזונה

השפעות של תזונה עשירת נוגדי חמצון על מחלת הנטינגטון

מאת בתאריך 23 בדצמבר 2008 – 13:282 תגובות
כתבה זו נכתבה לדף הקשר שיצא בקרוב, הכתבה משלבת מידע חדש ועדכני על הקשר בין נזקי חמצון והתקדמות המחלה ומנגד על דרכים להקטנת נזקי החמצון בין היתר על ידי תזונה עשירה בנוגדי חמצון.

מחלת הנטינגטון הינה מחלה הקשורה לגיל, היא מתפתחת עם התבגרות והזדקנות הגוף. תיאוריה מובילה היום לגבי הזדקנות טוענת, שהזדקנות הגוף נוצרת בעיקר עקב נזקי חמצון לDNA, שהוא בעצם ספר הפקודות של כל תא בגוף. כאשר נוצרים נזקים בספר הפקודות, הפקודות לא תמיד תקינות, התאים נחלשים העור פחות מתוח ויפה, מערכות הגוף נחלשות, גם תאי המוח. יש לציין שלגוף יש מנגנונים לתיקון נזקי DNA, אך הם לא מושלמים ולכן אנחנו מזדקנים. מחקר חדש המהווה פריצת דרך בהבנת המחלה, מצא שבמחלת הנטינגטון, אחד מהמנגנונים לתיקון הDNA מנזקי חמצון, יוצר בטעות הערכה נוספת של זנב הגן של המחלה (מגדיל את סיפרת הCAG), כך כאשר האדם מתבגר, אורך זנב הגן גדל עם הזמן והופך את תוצר הגן – חלבון ההנטינגטין למעוות יותר ורעיל יותר.

בהמשך לנתונים שהובאו לעיל, ניכר שהגדלת נזקי החמצון לתאי הגוף ותאי המוח תזרז את התפרצות המחלה ולחילופין צמצום נזקי החמצון תאט את התקדמות המחלה או תעכב פריצתה.

מה גורם לנזקי חמצון?: קודם כל יש לציין שעצם הפעילות הנשימתית הטבעית של הגוף מייצרת מחמצנים או רדיקאלים חופשיים בשמם האחר ולכן גם אם אדם יחיה חיים מושלמים הוא יזדקן. אך ישנם גם גורמים אחרי שמזרזים את תהליך יצירת הנזקים בעיקר מדובר ב: תזונה לא בריאה (לדוגמא מטוגנים, ושרופים, רעלנים), עישון (בעשן הסיגריות קיימים 1014 רדיקאליים חופשיים שונים!), זיהום אוויר ועוד). נזקים דומים מתרחשים מקרינה מייננת.

מה מגן בפני נזקי חמצון?: התשובה היא נוגדי חמצון או אנטי-אוקסידנטים וגם מנגנוני התיקון של הגוף, שכפי הנראה במחלת הנטינגטון עושים את ההפך. ישנם שני מקורות לנוגדי חמצון, אחד פנים גופי (הגוף מייצר) והשני ממגיע ממזון. גם המקור הראשון מושפע מתזונה, אך גם חיים מאוזנים ולא לחוצים מידי ושעות שינה מספיקות וכדומה מסייעים בייצור של נוגדי חמצון בתוך הגוף. תזונה בריאה, במיוחד של ירקות ופירות יכולה לספק לגוף נוגדי חמצון רבים, ומגוונים מאד. פירוט מקורות רלוונטים:

כורכום: תבלין צהוב שמתפקד כאנטי-אוקסידנט חזק מאד אשר מסייע כנגד סרטן, מונע תגובות דלקתיות, מסייע ביצור BDNF (כימיקל שעוזר לחדש תאים במוח), נחקר לאחרונה על מודל עכברים שמדמה את מחלת הנטינגטון ונמצא כמגן בפני נזקי המחלה.

כרוב סגול: נחקר בהקשר של מחלת אלצהיימר ונמצא כמגן בפני המחלה, נבחנה יכולת נגידת החמצון שלו ונמצא גבוהה במיוחד – פי 8 מכרוב רגיל (שבפני עצמו חזק מאד ומכיל הרבה מאד ויטמין C). הכרוב הסגול סייע בצמצום הצטברויות החלבונים בתאי העצב (בדומה למתרחש במחלת הנטינגטון).

יש לציין קיימים מחקרים על חיות מעבדה (עברים) שמדגימים כיצד אנטי-אוקסידנטים (ויטמין C וויטמין E) מגנים בפנים המחלה (מאיטיים את התפרצות ואת התקדמותה).

מקורות נוספים לנוגדי החמצון: בטא-קרוטן, הצבענים השונים של הפירות והירקות בד"כ מתפקדים כנוגדי חמצון, צריכת צבעים מגוונים של פירות וירקות מספקים הגנה רחבה של נוגדי חמצון שונים.

רשימת מזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון בסדר יורד (ע"פ משרד החקלאות האמריקאי): שעועית אדומה, אוכמניות כחולות, שעועית מנומרת, חמוציות, לבבות ארטישוק, אוכמניות, שזיפים מיובשים, פטל, תות שדה, תפוח אדום, תפוח ירוק, פקאן, דובדבנים, שזיף שחור, תפוח אדמה.

2 תגובות »

  • שלום לכולם שמי אורון,
    אני משווק בחברת מונה וי.
    קראתי את הכתבה והאמת שהספיקה לי הכותרת להבין שמה שיש לי ביד
    יכול לעזור להמון אנשים כאן!
    אם אתם מחפשים מקור נוגדי חמצון ויטמינים ומינרלים חזק במיוחד…
    למונה וי יש את התשובה וזה מוכח
    http://www.youtube.com/watch?v=eckp7vdE7Nk
    זהו מיץ פירות על בסיס פרי האסאי שנחשב היום לנוגד חמצון הכי חזק שיש
    ועוד 18 פירות שעובדים בצורה המושלמת אחד עם השני..
    מעוניינים לבדוק או לטעום?
    0509101916-אורון

    כנראה המידע הכי חשוב שתשמעו בזמן הקרוב

  • מאת pvccdjcscw:

    NXEBnr eedjaecajjki, [url=http://srlsprxwdyxi.com/]srlsprxwdyxi[/url], [link=http://tifccggjdlyw.com/]tifccggjdlyw[/link], http://uapwykkmtxjz.com/

הוסף תגובה!

הוסף את תגובתך בהמשך הדף, או טראקבק מאתרך. תוכל גם עקוב אחר תגובות לפוסט זה באמצעות RSS.

שמור על תגובה נקיה, הגב לעניין. בלי ספאם.

ניתן להשתמש בתגי ה-HTML האלו:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

בלוג זה תומך ב-Gravatar. אם אין לך עדיין גראווטר, תוכל ליצור לך אחד על-ידי הרשמה ב: Gravatar.