22 ביוני 2014 – 23:07 | אין תגובות

מצורפת ההזמנה למפגש המשפחות הקרוב שייערך ביום ראשון, ה-6 ליולי 2014.
 המפגש יתקיים בבי”ח איכילוב בשעות 16.00 עד  18.00.
 במסגרת המפגש יוצגו:

הצוות המקצועי של היחידה להפרעות תנועה בבית חולים איכילוב, בראשות דר’ טניה גורביץ ודר' אלונה גד, …

המשך קריאה »
מה אפשר לעשות היום?

בריאות טובה היא הנכס החשוב ביותר של האדם. מה אנחנו יכולים לעשות בשביל עצמנו!

מחלת הנטינגטון

מאמרים, קישורים ורשימת אתרים אשר מהווים מקור לידיעת ולימוד על חלת ההנטינגטון

סיפורים אישיים

חולים ובני משפחותייהם מספרים על ההתמודדות עם המחלה.

עדכונים מחקריים

פרסומים של מחקרים חדשים, מאמרים מעניינים בתחום חקר מחלת ההנטינגטון ועוד.

תמיכה ופעילות בעמותה

פעולות העמותה, תמיכה בחולים, כינובים וכנסים.

ראשי » מאמרים חשובים, תזונה

טבלה של מזונות עשירים בנוגדי חמצון

מאת בתאריך 18 בדצמבר 2008 – 10:133 תגובות

 מחלת הנטינגטון הינה מחלה הקשורה לגיל, היא מתפתחת עם התבגרות והזדקנות הגוף. הזדקנות הגוף נוצרת בעיקר עקב נזקים בDNA  של התאים, שהוא בעצם ספר הפקודות של בכל תא. כאשר נוצרים נזקים בספר הפקודות, הפקודות לא תמיד תקינות, התאים נחלשים העור פחות מתוח ויפה, מערכות הגוף נחלשות, גם תאי המוח, כאשר תאי המוח חלשים אז הגן הפגום של מחלת הנטינגטון מגיע לידי ביטוי והמחלה פורצת, נראית ומורגשת.  

עולה השאלה האם ניתן להאט את הזדקנות הגוף והפגיעות הטבעיות שמתרחשות בDNA . התשובה היא כן, מרבית הנזקים נוצרים עקב נזקי חמצון, נזקים אלה נוצרים על ידי רדיקאלים חופשיים (מולקולות לא יציבות המושכות אלקטרונים ממולקולות אחרות בגוף). ניתן לצרוך מזונות העשירים בנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים), נוגדי החמצון מנטרלים ומייצבים את הרדיקאלים החופשיים.  
קיימים מחקרים על חיות מעבדה (עברים) שמדגימים כיצד אנטי-אוקסידנטים (ויטמין C וויטמין E) מגנים בפנים המחלה (מאיטיים את התפרצות ואת התקדמותה) מקורות לנוגדי החמצון: ויטמין E, ויטמין C, בטא-קרוטן, הצבענים השונים של הפירות והירקות בד"כ מתפקדים כנוגדי חמצון, צריכת צבעים מגוונים של פירות וירקות מספקים הגנה רחבה של נוגדי חמצון שונים. 

להלן טבלה של המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון, על פי משרד החקלאות האמריקאי:

1 שעועית אדומה קטנה חצי כוס (יבשים) – 13727
2 אוכמניות כחולות פראיות כוס – 13427
3 שעועית אדומה (Red kidney bean) חצי כוס (יבשים) – 13259
4 שעועית מנומרת (Pinto bean) חצי כוס (יבשים) – 11864
5 אוכמניות כחולות כוס – 9019
6 חמוציות כוס – 8983
7 לבבות ארטישוק כוס (מבושלים) – 7904
8 אוכמניות כוס – 7701
9 שזיף מיובש חצי כוס – 7291
10 פטל כוס – 6058
11 תות שדה כוס – 5938
12 תפוח אדום (דלישס) – 5900
13 תפוח ירוק – 5381
14 פקאן  28.35 גרם – 5095
15 דובדבנים כוס – 4873
16 שזיף שחור –  1 4844
17 תפוח אדמה (צהוב) 1 מבושל – 4649

3 תגובות »

  • מאת דינה:

    מה פרי הגוג'י? לפי חומר שקראתי הוא עולה משמעותית על כל המזונות שציינת.

  • מאת ניסו דהן:

    התרשמתי שהאתר שלכם אמין-וזה חשוב לענין בריאות כמו לענין יחסי אנוש.
    שאלתי לענין טבלת המזונות 1-17 שם רשומים כמויות ומספרים-אנא פרטו והסבירו למען שגם ההדיוטות
    לא ישאלו שאלות.
    האם הכוסות והכמויות מתיחסות ליום או לשבוע

    תודה -ניסו

  • מאת מרקו:

    לפי דעתי כמות נוגדני החמצון המופיעה היא לפי מידת כוס… (כמות יחסית)

הוסף תגובה!

הוסף את תגובתך בהמשך הדף, או טראקבק מאתרך. תוכל גם עקוב אחר תגובות לפוסט זה באמצעות RSS.

שמור על תגובה נקיה, הגב לעניין. בלי ספאם.

ניתן להשתמש בתגי ה-HTML האלו:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

בלוג זה תומך ב-Gravatar. אם אין לך עדיין גראווטר, תוכל ליצור לך אחד על-ידי הרשמה ב: Gravatar.